Întrebări frecvente
FAQ
Intrebari frecvente puse de clientii nostri
Cat timp dureaza un proces civil?
Durata unui proces civil variaza intre 1 zi (cazul ordonantelor presedintiale sau al ordinelor de protectie) si 3 luni pana la 2 / 3 ani, in functie de obiectul cererii de chemare in judecata. Cum este si firesc, procesele care au ca obiect o proprietate (actiuni in revendicare, in constatare, partaje) dureaza mai mult, cuprind mai multe termene de judecata, avand in vedere ca se administreaza, de regula, expertize.
Daca am avocat angajat trebuie sa ma prezint la judecata civila?
Reprezentantul dv conventional, avocatul, va reprezinta interesele si in lipsa dv, cu unele exceptii, de ex. In materie de divort, unde, daca sunteti reclamant si nu va prezentati, fara un motiv justificat, cererea se respinge ca nesustinuta.
Intr -un proces penal, am dreptul ca inculpat la o amanare a judecatii?
Da, aveti dreptul la un singur termen de amanare, pentru pregatirea apararii si angajarea unui avocat.
Cum pot sa pun o intrebare pe site-ul consultavocatul.ro?
In formularul de contact furnizati o adresa de e-mail valida si precizati in ce consta problema dvs juridica.
Raspunsul il veti primi prin intermediul e-mailului, la adresa de e-mail specificata in formularul de contact.
Consultanta juridica gratuita presupune un contract ulterior avocat-client?
Nu, raspunsurile sunt furnizate gratuit si au caracter informativ, neimplicand nicio obligatie contractuala.
La cat timp sunt fixate termenele de judecata?
Termenele de judecata sunt fixate in raport de cererea de chemare in judecata, daca este o procedura rapida (de ex. 72 de ore in cazul ordinului de protectie) si de gradul de incarcare al instantelor.
Care este costul unui proces de partaj?
Un proces de partaj implica un efort financiar sustinut din partea dv, intrucat implica o taxa de timbru care se plateste in procent din masa partajabila, onorariul expertului si onorariul avocatului.
Ce prevede legea in cazul procedurii simplificate in procesul penal?
Daca recunoasteti faptele in totalitate astfel cum sunt descrise in rechizitoriul Parchetului, beneficiati de reducerea limitelor de pedeapsa cu 1/3 in cazul pedepsei inchisorii si cu ¼ in cazul pedepsei amenzii penale. Prin urmare, “greseala recunoscuta este pe o treime iertata’’ in materie penala pentru inculpatul care iși asuma consecintele faptelor sale. Pentru a vi se admite cererea de judecata dupa procedura simplificata, l trebuie sa recunoasteti in totalitate faptele retinute in sarcina dv si forma de vinovatie. Este important de mentionat ca nu sunteti obligat sa recunoasteti si incadrarea juridica.
Problema mea juridica este confidentiala, in cazul in care va trimit datele prin intermediul acestui site?
Informatiile dv. nu vor fi dezvaluite public. Confidentialitatea este garantata.
Cat costa serviciile unui avocat?
Onorariul avocatului variaza in functie de complexitatea problemei dv. juridice, precum si de timpul alocat rezolvarii acesteia.
Next Step